cursusaanbod

Home > Sociale Zekerheidswijzer > Aanbod cursussen en bijeenkomsten

Bijscholing en ontmoeting met collega's en onze adviseurs

In het abonnementstarief op de Sociale Zekerheidswijzer zit inbegrepen dat u twee themabijeenkomsten en verschillende webinars kunt bijwonen.
De themabijeenkomsten worden gegeven door vakspecialisten. Een actueel of complex onderwerp op het vlak van sociale zekerheid wordt op interactieve wijze behandeld. Ook is er ruimte voor het inbrengen van uw eigen casuïstiek. De themabijeenkomsten zijn een perfecte manier voor bijscholing. Tevens ontmoet u collega P&O'ers en onze adviseurs. Voor bijscholing organiseren we ook verschillende webinars per jaar. Via een webinar brengen wij onze kennis over via internet. 

Themabijeenkomsten die we, afgelopen jaar, hebben georganiseerd:
- Wet Werk en Zekerheid
- 55-plusser
- Kanker en werk

Webinars die we hebben georganiseerd:
- WGA
- ZZP en pensioen
- Kerstwebinar met een jaaroverzicht
- Privacy van uw zieke werknemer

Verder organiseren wij voor een meerprijs verschillende cursussen. Abonnees op de Sociale Zekerheidswijzer ontvangen hierop een korting.
Een greep uit ons aanbod:

Kennis van Sociale Zekerheid
Na afloop van de cursus beschikt u over gedegen kennis en vaardigheden om de meest voorkomende situaties bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid op professionele wijze te kunnen hanteren. U heeft een goed beeld welke CAO, wettelijke en bovenwettelijke maatregelen tot uw beschikking staan. Hiermee kunt u financiële (en emotionele) schade voor de organisatie en uw werknemers voorkomen. Zo kan een goede kennis van de beschikbare re-integratiesubsidies de schadelast bij ziekte en arbeidsongeschiktheid aanzienlijk beperken. Het programma is toegesneden op de situatie in uw sector en sluit nauw aan bij de praktijk van alle dag. Het programma biedt een evenwichtige mix van kennisoverdracht en praktijkbespreking van wet- en regelgeving met betrekking tot werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.
De cursus bestaat uit twee modules van een dag:
- Ontslag en WW
- Ziekte en Arbeidsongeschiktheid    

Inkomen na vertrek
Na afloop van deze cursus kunt u uw werknemers precies vertellen waaruit het inkomen op de oude dag bestaat en wie recht op Ouderdomspensioen heeft. U kunt ook berekeningen maken, zoals het Ouderdomspensioen, voorwaardelijk pensioen. En u weet precies wat de gevolgen zijn van het eerder of later met pensioen gaan. Verder komt deeltijdpensioen, pensioen aanvullen en uitruilen en het pensioen voor de Partner aan bod. Het programma sluit nauw aan bij de praktijk van alle dag. Het programma biedt een evenwichtige mix van kennisoverdracht en praktijkbespreking van wet- en regelgeving met betrekking tot werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Informatie over het programma en locatie van ons aanbod vindt u hier.

Testimonials

meer testimonials >

Marianne Top, Stg. Openbaar Onderwijs Groep Groningen

Ik heb het gevoel dat de adviseurs Sociale Zekerheid van Loyalis verstand van zaken hebben.

27 september | meer >>
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2019

Per 1 juli worden de uitkeringsbedragen aangepast.

3 juli | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Tanja Golhof, Academisch Medisch centrum Amsterdam

Destijds heeft een collega van onze afdeling Juridische Zaken het abonnement op de Sociale Zekerheidswijzer geregeld, omdat wij veel te maken krijgen met zaken op het gebied van sociale verzekeringen (ZW, WAO, WIA en WW).

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Hennie Klootwijk, Carmelcollege

Met ruim vierduizend medewerkers heeft de afdeling personeelszaken van het Carmelcollege in Hengelo, dat als bestuursbureau voor veertien grote scholengemeenschappen in het land fungeert, de handen vol.

27 september | meer >>