Testimonials

Home > Sociale Zekerheidswijzer > Testimonials > Abonnement dubbel en dwars terugverdiend door bezwaar WGA

Harry Lammertink, Scholengemeenschap de Waerdenborch

Abonnement dubbel en dwars terugverdiend door bezwaar WGA

14 februari

Sector: Voortgezet Onderwijs
Dankzij de hulp van de Sociale Zekerheidswijzer hebben we honderdduizenden euro's bespaard.
“We werden ineens geconfronteerd met een verhoogde gedifferentieerde premie WGA die bij navraag bij de belastingdienst werd veroorzaakt door een personeelslid dat in 2006 bij ons was ontslagen uit vaste dienst en op het moment van ontslag al bijna 1 jaar ziek was. Vreemd dat deze nu pas terugkomt in de gedifferentieerde premie en niet in de jaren daarvoor. Verder ging er bij mij een lampje branden dat in dergelijke gevallen, d.w.z. ziek bij of na ontslag, het personeelslid niet aan ons wordt toegerekend. Maar ja klopt dat, waar staat het, welk risico lopen we met betrekking tot navordering als we bezwaar aantekenen? Ik heb contact opgenomen met de Sociale Zekerheidswijzer en kreeg een reactie van Stijn Hendriks, met een onderbouwing door middel van de artikelen, dat het volgens hem klopt en dat dit personeelslid niet aan ons had mogen worden toegerekend. Hij adviseerde ons bezwaar aan te tekenen. Bij de afweging van wel of geen bezwaar aantekenen, hebben we in overleg met Stijn het risico van ongelijk krijgen meegenomen. Daarbij hebben we ook het risico van een eventuele navordering van de belastingdienst over de afgelopen jaren nadrukkelijk meegewogen. We hebben het bezwaar ingediend en werden door de belastingdienst in het gelijk gesteld en hebben dus mede dankzij de hulp van de Sociale Zekerheidswijzer honderdduizenden euro’s bespaard. Kortom we hebben ons abonnement dubbel en dwars terugverdiend.”
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Dicht de WAB de kloof tussen vast en flexibel?

De WAB is nog niet in werking getreden en blijkt nu al onvoldoende, zo laat minister Koolmees van Sociale Zaken weten in een gesprek met nu.nl. De verschillen op de arbeidsmarkt zijn te immens en de WAB kan dat niet oplossen.

3 december | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Marianne Top, Stg. Openbaar Onderwijs Groep Groningen

Ik heb het gevoel dat de adviseurs Sociale Zekerheid van Loyalis verstand van zaken hebben.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Barbara Gemen, HR manager Hotelschool Den Haag

Je kunt de wetten natuurlijk zelf bijhouden. Maar vaak heb je advies nodig over een specifieke situatie. Die ervaring heeft HR Manager Barbara Gemen van Hotelschool Den Haag. Op zulke momenten is ze blij dat ze een beroep kan doen op de Sociale Zekerheidswijzer.

20 november | meer >>