Testimonials

Home > Sociale Zekerheidswijzer > Testimonials > Abonnement dubbel en dwars terugverdiend door bezwaar WGA

Harry Lammertink, Scholengemeenschap de Waerdenborch

Abonnement dubbel en dwars terugverdiend door bezwaar WGA

14 februari

Sector: Voortgezet Onderwijs
Dankzij de hulp van de Sociale Zekerheidswijzer hebben we honderdduizenden euro's bespaard.
“We werden ineens geconfronteerd met een verhoogde gedifferentieerde premie WGA die bij navraag bij de belastingdienst werd veroorzaakt door een personeelslid dat in 2006 bij ons was ontslagen uit vaste dienst en op het moment van ontslag al bijna 1 jaar ziek was. Vreemd dat deze nu pas terugkomt in de gedifferentieerde premie en niet in de jaren daarvoor. Verder ging er bij mij een lampje branden dat in dergelijke gevallen, d.w.z. ziek bij of na ontslag, het personeelslid niet aan ons wordt toegerekend. Maar ja klopt dat, waar staat het, welk risico lopen we met betrekking tot navordering als we bezwaar aantekenen? Ik heb contact opgenomen met de Sociale Zekerheidswijzer en kreeg een reactie van Stijn Hendriks, met een onderbouwing door middel van de artikelen, dat het volgens hem klopt en dat dit personeelslid niet aan ons had mogen worden toegerekend. Hij adviseerde ons bezwaar aan te tekenen. Bij de afweging van wel of geen bezwaar aantekenen, hebben we in overleg met Stijn het risico van ongelijk krijgen meegenomen. Daarbij hebben we ook het risico van een eventuele navordering van de belastingdienst over de afgelopen jaren nadrukkelijk meegewogen. We hebben het bezwaar ingediend en werden door de belastingdienst in het gelijk gesteld en hebben dus mede dankzij de hulp van de Sociale Zekerheidswijzer honderdduizenden euro’s bespaard. Kortom we hebben ons abonnement dubbel en dwars terugverdiend.”
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Reden voor ontslag moet voortaan in de loonaangifte

De overheid wil fraude met WW-uitkeringen voorkomen. Een van de maatregelen is dat u bij het einde van een dienstverband verplicht de reden voor de beëindiging ervan moet aangeven in de loonaangifte.

2 april | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Adriaan Sanders, Commanderijcollege

Wij hebben een aantal jaren geleden gekozen voor een abonnement op de SZ-Wijzer omdat het ons alle informatie biedt die nodig is voor onze medewerkers op de personeels- en salarisadministratie.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Paula van den Broek, Stg. Onderwijs Midden-Limbrug

Paula van den Broek is zeer te spreken over de service die de Sociale Zekerheidswijzer haar en haar school biedt.

27 september | meer >>