Cursussen en bijeenkomsten

Home > Cursussen en Bijeenkomsten > 2-daagse opleiding Casemanagement

2-daagse opleiding Casemanagement

Cursus. Sectoren: alle sectoren
Steeds meer organisaties werken bij verzuim met het eigen regiemodel. Dit betekent dat zowel werkgever als werknemer samen verantwoordelijk zijn voor de inzetbaarheid van de werknemer bij verzuim. De leidinggevende is hierbij de casemanager en daarmee het eerste aanspreekpunt voor de werknemer bij (dreigend) verzuim. De HR-afdeling van de organisatie ondersteunt hem hierbij.
Complexe rol
Veel leidinggevenden en HR-professionals ervaren de complexiteit van hun rol als casemanager. Welke verantwoordelijkheid heb ik nu precies? En wat mag ik nu wel en niet vragen aan de medewerker, gezien de strengere privacyregels (AVG)? En wat mag de leidinggevende verwachten aan ondersteuning van zijn arbodienst of HRM-afdeling?

In onze tweedaagse opleiding Casemanagement geven we u helderheid in deze complexe materie. U bent nadien in staat om goed te sturen op het eigen regie/inzetbaarheidsmodel waardoor u in staat bent het verzuim binnen uw bedrijf/afdeling beter te managen.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor leidinggevenden met de rol van casemanager en HR-professionals met verzuim in hun portefeuille (casemanagers HR, verzuimcoaches, inzetbaarheidscoaches etc.).  

Met deze cursus
- hebt u inzicht in eigen rol en verantwoordelijkheid als casemanager.
- hebt u inzicht in rollen en verantwoordelijkheden van de andere stakeholders binnen het verzuimproces: werknemer, bedrijfsarts, HRM
- bent u in staat om beter te sturen op de inzetbaarheid van de werknemer tijdens verzuim.
- vergroot u uw kennis van de daadwerkelijke verplichtingen t.b.v. de Wet Verbetering Poortwachter en loonwaardebepaling.
- weet u wat van belang is voor een goed sluitend dossier t.b.v. de poortwachterstoets van UWV en de WIA-keuring.
- bent u in staat een effectief verzuimgesprek of preventief gesprek te voeren met uw werknemer.  

Op de eerste dag is er aandacht voor de rollen en verantwoordelijkheden van een casemanager uitgaande van het Eigen Regie-/inzetbaarheidsmodel. De tweede dag is een praktische bijeenkomst waarbij we aan de slag gaan met casuïstiek en gespreksvaardigheden met hulp van een ervaren trainingsacteur.  

Door Loyalis, specialist in Sociale Zekerheid  
De cursus duurt twee dagen en wordt voor u verzorgd door Claudia Bouwman, adviseur Sociale Zekerheidswijzer, arbeidsdeskundige en arbeids- en organisatieadviseur van Loyalis.

Datum
De cursus vindt plaats op 13 februari 2020 van 10:00 - 16.00 uur en 5 maart 2020 van 10:00 - 16.00 uur met op beide dagen een lunch (inloop vanaf 09.30 uur).  

Kosten en inschrijven
De cursus kost € 850 per deelnemer. Het maximum aantal deelnemers is 15. Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden. Op de cursus zijn de leveringsvoorwaarden van Loyalis van toepassing.

Korting
Als abonnee van de Sociale Zekerheidswijzer ontvangt u € 50 korting.
Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:
  • 3 themabijeenkomsten per jaar inbegrepen
  • Korting op cursussen
  • Altijd op de hoogte van het actuele aanbod

2-daagse opleiding Casemanagement

Data:
  • 13 feb 2020 10:00 - 16:00
  • 05 mrt 2020 10:00 - 16:00
Locatie: Archimedeslaan 10 3584 BA Utrecht
Thema: Het eigen regiemodel rondom verzuim
Sector: Alle sectoren
Plattegrond van Archimedeslaan 10 3584 BA Utrecht
aantal beschikbare plaatsen: 15
Lunch inbegrepen: Ja
Cursusmateriaal inbegrepen: Ja
Kosten cursus € 850,00
Kosten cursus abonnee € 800,00
Voor vragen over cursussen en bijeenkomsten bel 045-5798085
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu
Wachtwoord vergeten
of Nog geen abonnee?
sluiten

Nieuws

meer nieuws >

Dicht de WAB de kloof tussen vast en flexibel?

De WAB is nog niet in werking getreden en blijkt nu al onvoldoende, zo laat minister Koolmees van Sociale Zaken weten in een gesprek met nu.nl. De verschillen op de arbeidsmarkt zijn te immens en de WAB kan dat niet oplossen.

3 december | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Gerdien Sikkelbein, ROC Midden Nederland

Ik loop in mijn werk geregeld tegen zaken aan waarvan ik me afvraag of daar ook voor onze school consequenties aan zitten. Denk aan veranderende wet- en regelgeving of nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de sociale zekerheid.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Marianne van Tilburg, Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg heeft twee arbeidsvoorwaardenjuristen in dienst. Toch is soms extra juridische ondersteuning nodig of behoefte om even met anderen te sparren. Voor Marianne van Tilburg, P-deskundige (verzuim), is de Sociale Zekerheidswijzer daarom een uitkomst.

9 december | meer >>