2-daagse opleiding: Casemanagement

Kosten:
Op aanvraag
Aantal beschikbare plaatsen:
15
Cursusmateriaal inbegrepen:
Ja
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen, Wetenschappelijk onderwijs, Ziekenhuizen,

Steeds meer organisaties werken bij verzuim met het eigen regiemodel. Dit betekent dat zowel werkgever als werknemer samen verantwoordelijk zijn voor de inzetbaarheid van de werknemer bij verzuim. De leidinggevende is hierbij de casemanager en daarmee het eerste aanspreekpunt voor de werknemer bij (dreigend) verzuim. De HR-afdeling van de organisatie ondersteunt hem hierbij.

Complexe rol

Veel leidinggevenden en HR-professionals ervaren de complexiteit van hun rol als casemanager. Welke verantwoordelijkheid heb ik nu precies? En wat mag ik nu wel en niet vragen aan de medewerker, gezien de strengere privacyregels (AVG)? En wat mag de leidinggevende verwachten aan ondersteuning van zijn arbodienst of HRM-afdeling?

In onze tweedaagse opleiding Casemanagement geven we u helderheid in deze complexe materie. U bent nadien in staat om goed te sturen op het eigen regie/inzetbaarheidsmodel waardoor u in staat bent het verzuim binnen uw bedrijf/afdeling beter te managen.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor leidinggevenden met de rol van casemanager en HR-professionals met verzuim in hun portefeuille (casemanagers HR, verzuimcoaches, inzetbaarheidscoaches etc.).

Met deze cursus

  •  Hebt u inzicht in eigen rol en verantwoordelijkheid als casemanager.
  •  Hebt u inzicht in rollen en verantwoordelijkheden van de andere stakeholders binnen het verzuimproces: werknemer, bedrijfsarts, HRM
  •  Bent u in staat om beter te sturen op de inzetbaarheid van de werknemer tijdens verzuim.
  •  Vergroot u uw kennis van de daadwerkelijke verplichtingen t.b.v. de Wet Verbetering Poortwachter en loonwaardebepaling.
  •  Weet u wat van belang is voor een goed sluitend dossier t.b.v. de poortwachterstoets van UWV en de WIA-keuring.
  •  Bent u in staat een effectief verzuimgesprek of preventief gesprek te voeren met uw werknemer.

Op de eerste dag is er aandacht voor de rollen en verantwoordelijkheden van een casemanager uitgaande van het Eigen Regie-/inzetbaarheidsmodel. De tweede dag is een praktische bijeenkomst waarbij we aan de slag gaan met casuïstiek en gespreksvaardigheden met hulp van een ervaren trainingsacteur.

Loyalis; uw gids in Inkomen & Zekerheid

De cursus duurt twee dagen en wordt voor u verzorgd door Claudia Bouwman, adviseur Sociale Zekerheidswijzer, arbeidsdeskundige en arbeids- en organisatieadviseur van Loyalis.

Data en locatie

De training wordt momenteel alleen incompany (later in het jaar) aangeboden.

Wat kost het?

  •  Incompany: offerte op maat voor groepen van maximaal 15 deelnemers

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar consult@loyalis.nl. We staan u graag te woord. Op de cursus zijn de leveringsvoorwaarden van Loyalis van toepassing.

Korting
Als abonnee van de Sociale Zekerheidswijzer ontvangt u € 50 korting.

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

  • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
  • Ontvang korting op cursussen
  • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

Webinar: de regels van het (vernieuwde) ouderschapsverlof

Samen met Frank Gevers van he UWV bespreekt Linda van 't Hoff de aanpassing in het ouderschapsverlof die per 2 augustus 2022 worden ingevoerd en welke invloed de cao hierop heeft. Zorg dat u erbij bent op dinsdag 13 september om 9.30 uur.

Webinar: positieve dossieropbouw, kan dat?

Dossieropbouw heeft vaak een negatieve klank. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Wat is positieve dossieropbouw dan? En hoe voorkom je disfunctioneren? Maar vooral: hoe los je het op?

Cursus: Kennis van de sociale zekerheid binnen overheid en onderwijs

Wilt u up-to-date en slagvaardig omgaan met vragen over ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid? Schrijf u dan in voor de cursus Sociale Zekerheid op 22 november 2022.

Loyalis Academie

De Loyalis Academie is een door het CRKBO erkend opleidingsinstituut dat trainingen, cursussen en workshops ontwikkelt om uw werknemers vakbekwaam, gemotiveerd en vitaal te houden. U en uw werknemers krijgen nieuwe inzichten en blijven gemotiveerd en succesvol in hun werk.

Online training / digitale leergang: Sociale zekerheid

Bent u direct of indirect actief in de sociale zekerheid? Dan is deze leergang zeer waardevol voor u. In korte tijd ontwikkelt u de belangrijkste kennis en vaardigheden op het gebied van de sociale zekerheid in uw sector. Volg nu de module ziekte.