Masterclass: Update Arbeidsrecht voor Professionals

Kosten:
€ 295
Aantal beschikbare plaatsen:
15
Lunch inbegrepen:
Ja
Cursusmateriaal inbegrepen:
Ja
Spreker:
Monique van de Graaf, HR businesspartner bij SV0
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen, Wetenschappelijk onderwijs,

Er is geen vakgebied waar zoveel verandert als in de sociale zekerheid. Als u werkt in deze sector is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de geldende arbeidsrechten voor werknemers en werkgevers. De Masterclass Arbeidsrecht voor Professionals zorgt ervoor dat u in één dagdeel bijgepraat wordt.

In de Masterclass Arbeidsrecht leert u alles over arbeidsrecht voor werknemers en werkgevers, de verplichtingen waaraan werkgevers moeten voldoen.

Veel wetten rondom Sociale Zekerheid worden in de loop der tijd complexer. Alleen wanneer u goed op de hoogte bent van de actuele stand van zaken kunt u vraagstukken rondom sociale verzekeringen op een goede manier oplossen. In de Masterclass Arbeidsrecht voor Professionals gaat het daarom ook om de meest recente ontwikkelingen op arbeidsrecht.

Doel

Na het volgen van de Masterclass Arbeidsrecht voor Professionals bent u helemaal up to date als het gaat om het totaalplaatje van arbeidsrecht in Nederland.

U hebt basiskennis van de belangrijkste wetten voor werknemers en werkgevers, kent de verplichtingen van de werkgever en weet gebruik te maken van de financiële regelingen die er voor werkgevers bestaan.

Doelgroep

De masterclass Arbeidsrecht voor Professionals is bedoeld voor alle professionals in deze branche. Denk hierbij aan onder andere arbeidsdeskundigen, casemanagers, re-integratieadviseurs, payroll professionals of HR professionals.

Programma

 • De compensatieregeling transitievergoeding in combinatie met jurisprudentie slapende dienstverbanden
 • Update verlofregelingen: wat gaat er wanneer wijzigen?
 • Uitspraken HR over transitievergoeding en herplaatsing in lagere functie en over opschorten re-integratieverplichting bij niet-tijdig loon betalen
 • Rapport commissie Regulering van Werk
 • Stand van zaken Wet arbeidsmarkt in balans
 • Is inroepen uitzendbeding bij ziekte nog toelaatbaar?
 • Wanneer kun je re-integratieverplichtingen opschorten?
 • Aandachtspunten Arbobeleid (is een vertrouwenspersoon verplicht, hoe zit het met thuiswerken en met werken in kantoortuinen)
 • Wat staat er in de nieuwe NVP Sollicitatiegedragscode

Kosten

De cursus is gratis voor u als abonnee van de sociale zekerheidswijzer. Bent u geen abonnee van de sociale zekerheidswijzer? Dan betaalt u € 295,- .

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden.

Door Loyalis, specialist in Sociale Zekerheid

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

 • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
 • Ontvang korting op cursussen
 • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

Vooruitblik 2023

Wil je in korte tijd op de hoogte zijn van de meest recente jurisprudentie en de aankomende wetswijzigingen in 2023? Schrijf je dan nu in voor het webinar op 12 januari om 15.00 uur!

De rol van de bedrijfsarts

De bedrijfsarts is een erkend medisch specialist op het gebied van werk en gezondheid. Maar wat doet een bedrijfsarts in de praktijk? En hoe moet je als werkgever omgaan met de adviezen van de bedrijfsarts? Op dinsdag 28 februari geeft Linda antwoord op deze vragen.

Opleiding: Registeradviseur Verzuim en Inkomen

Ontwikkel uzelf dit voorjaar met deze unieke, zesdaagse opleiding tot een Registeradviseur Verzuim & Inkomen. In de maatwerkopleiding doet u niet alleen vakkennis op, maar werkt u ook aan praktijkcases en leert u uw initiatieven krachtig te pitchen.

Loyalis Academie

De Loyalis Academie is een door het CRKBO erkend opleidingsinstituut dat trainingen, cursussen en workshops ontwikkelt om uw werknemers vakbekwaam, gemotiveerd en vitaal te houden. U en uw werknemers krijgen nieuwe inzichten en blijven gemotiveerd en succesvol in hun werk.

2-daagse opleiding: Casemanagement

Met deze cursus krijgt u de handvaten om een goed casemanager te zijn en in te spelen op (dreigend) verzuim door middel van het eigen regiemodel.