Webinar: Eigen regie op inzetbaarheid

Kosten:
Waar:
Digitaal: Microsoft Teams
Aantal beschikbare plaatsen:
200
Spreker:
Claudia Bouwman
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen, Wetenschappelijk onderwijs, Ziekenhuizen,

Inzetbaarheid bij verzuim

Waarom stijgt het verzuim in onze organisatie? Hoe zetten we in op inzetbaarheid in plaats van ziekte? Hoe krijgen we de rollen en verantwoordelijk heden helder? Zijn dit ook herkenbare vraagstukken voor u? Tijdens dit webinar reikt Claudia Bouwman concrete oplossingen aan voor leidinggevenden met de rol van casemanager en HR-professionals met verzuim in hun portefeuille (casemanagers HR, verzuimcoaches, inzetbaarheidscoaches etc.).

  • Wanneer: 16 maart van 15.00 – 16.30 uur
  • Digitaal via Microsoft Teams
  • Spreker en specialist: Claudia Bouwman
  • Deelname is gratis voor klanten van Loyalis

Onze visie op verzuim en eigen regie

In ons inzetbaarheidsmodel zijn zowel de werknemer als de leidinggevende de hoofdrolspelers in het verzuimproces. In dit model gaat het om gedrag en keuzes, met de focus op inzetbaarheid in plaats van verzuim.

In de praktijk blijkt telkens weer dat het niet makkelijk is om de rol van eigen regie op te pakken. Vragen die daarbij ontstaan zijn vaak: wie is nu precies waarvoor verantwoordelijk? Wat mag ik wel en niet vragen aan mijn werknemer? Wat is nu precies mijn verantwoordelijkheid tijdens de Wet verbetering Poortwachter? Hoe ga ik als leidinggevende het gesprek voeren over (ziekmakende) zaken in de privésfeer of over ervaren werkdruk? Tijdens dit webinar krijgt u antwoord op deze vraagstukken en geven we handvatten hoe u het inzetbaarheidsmodel in uw organisatie kunt introduceren en praktisch vorm kunt geven.

Over spreker Claudia Bouwman

Het webinar wordt gegeven door senior consultant Claudia Bouwman. Claudia is Arbeidsdeskundige en arbeids- en organisatieadviseur en heeft jarenlange ervaring in het geven van webinars, trainingen en workshops.

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

  • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
  • Ontvang korting op cursussen
  • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

Webinar: positieve dossieropbouw, kan dat?

Dossieropbouw heeft vaak een negatieve klank. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Wat is positieve dossieropbouw dan? En hoe voorkom je disfunctioneren? Maar vooral: hoe los je het op?

Cursus: Kennis van de sociale zekerheid binnen overheid en onderwijs

Wilt u up-to-date en slagvaardig omgaan met vragen over ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid? Schrijf u dan in voor de cursus Sociale Zekerheid op 22 november 2022.

Masterclass: Update Arbeidsrecht voor Professionals

Er is geen vakgebied waar zoveel verandert als in de sociale zekerheid. Als u werkt in deze sector is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de geldende arbeidsrechten voor werknemers en werkgevers. De Masterclass Arbeidsrecht voor Professionals zorgt ervoor dat u in één dagdeel bijgepraat wordt.

Loyalis Academie

De Loyalis Academie is een door het CRKBO erkend opleidingsinstituut dat trainingen, cursussen en workshops ontwikkelt om uw werknemers vakbekwaam, gemotiveerd en vitaal te houden. U en uw werknemers krijgen nieuwe inzichten en blijven gemotiveerd en succesvol in hun werk.

2-daagse opleiding: Casemanagement

Met deze cursus krijgt u de handvaten om een goed casemanager te zijn en in te spelen op (dreigend) verzuim door middel van het eigen regiemodel.