Webinar: Internationale sociale zekerheid

Kosten:
n.v.t.
Waar:
Online
Aantal beschikbare plaatsen:
8
Cursusmateriaal inbegrepen:
Ja
Spreker:
De docenten tijdens deze studieochtend zijn Evelien de Jong en Carlo Douven.
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen, Wetenschappelijk onderwijs,

Tijdens deze studieochtend belichten we de diverse vraagstukken die spelen in het kader van internationale sociale zekerheid. We duiken met u de diepte in ten aanzien van de verzekeringsplicht zoals die voortvloeit uit de Europese Verordening 883/2004. Extra actueel is natuurlijk het internationale thuiswerken en de impact daarvan op de sociale zekerheid. Dit doen wel zowel voor de periode dat de corona-afspraken nog van toepassing zijn en de periode erna, vanaf 1 januari 2023.

We bespreken de hoofdregels en de uitzonderingen. Ook gaan we in op de diverse sociale zekerheidsverdragen die Nederland met andere landen heeft gesloten, waarbij de afspraken met het VK in het kader van de Brexit ook aan de orde komen.

We beperken ons niet tot de verzekeringsplicht, maar kijken ook naar de mogelijkheden van vrijwillige verzekeringen, die vooral bij in- en uitzendingen relevant zijn. De sociale zekerheidsproblematiek van grensarbeiders en van expats zal centraal staan. Ook de problematiek van bijv. luchtvaartpersoneel en ambtenaren komt aan de orde. Ook staan we stil bij het recht op de uitkeringen of zorg.

De theorie zal doorspekt zijn met praktijkervaringen en recente jurisprudentie. Met deze voorbeelden brengen we de theorie tot leven voor uw praktijk.

Kijk hier voor meer informatie.

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

  • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
  • Ontvang korting op cursussen
  • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

Vooruitblik 2023

Wil je in korte tijd op de hoogte zijn van de meest recente jurisprudentie en de aankomende wetswijzigingen in 2023? Schrijf je dan nu in voor het webinar op 12 januari om 15.00 uur!

Masterclass: Update Arbeidsrecht voor Professionals

Er is geen vakgebied waar zoveel verandert als in de sociale zekerheid. Als u werkt in deze sector is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de geldende arbeidsrechten voor werknemers en werkgevers. De Masterclass Arbeidsrecht voor Professionals zorgt ervoor dat u in één dagdeel bijgepraat wordt.

De rol van de bedrijfsarts

De bedrijfsarts is een erkend medisch specialist op het gebied van werk en gezondheid. Maar wat doet een bedrijfsarts in de praktijk? En hoe moet je als werkgever omgaan met de adviezen van de bedrijfsarts? Op dinsdag 28 februari geeft Linda antwoord op deze vragen.

Opleiding: Registeradviseur Verzuim en Inkomen

Ontwikkel uzelf dit voorjaar met deze unieke, zesdaagse opleiding tot een Registeradviseur Verzuim & Inkomen. In de maatwerkopleiding doet u niet alleen vakkennis op, maar werkt u ook aan praktijkcases en leert u uw initiatieven krachtig te pitchen.

Loyalis Academie

De Loyalis Academie is een door het CRKBO erkend opleidingsinstituut dat trainingen, cursussen en workshops ontwikkelt om uw werknemers vakbekwaam, gemotiveerd en vitaal te houden. U en uw werknemers krijgen nieuwe inzichten en blijven gemotiveerd en succesvol in hun werk.