Training: beoordeling van arbeidsdeskundige rapportages

Kosten:
Waar:
Microsoft Teams
Aantal beschikbare plaatsen:
15
Spreker:
Kim Brinkman
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen,

Als werkgever schakelt u veelvuldig een arbeidsdeskundige in. De arbeidsdeskundige brengt de mogelijkheden in kaart binnen spoor 1 en spoor 2 op basis van de Functionele Mogelijkhedenlijst die opgesteld is door de bedrijfsarts. Het resultaat is een arbeidsdeskundige rapportage.

Waar moet u allemaal op letten bij de beoordeling van de arbeidsdeskundige rapportage? Dat vertelt Kim Brinkman in deze digitale training (bijscholing). Kim heeft jarenlange ervaring in het beoordelen van arbeidsdeskundige rapportages en is in staat de werelden van arbeidsdeskundige en casemanagement bij elkaar te brengen.

Voor wie?

De training is voor HR-medewerkers en casemanagers. De training vindt plaats in een kleine groep van maximaal 15 personen.

Wat komt aan bod?

In de praktijk blijkt er een groot verschil in de kwaliteit van de arbeidsdeskundige rapportages:

  • Kunt u kritisch toetsen of spoor 1 wel voldoende onderzocht is?
  • Is de rapportage voldoende, indien het UWV het re-integratieverslag gaat toetsen?
  • Geeft de rapportage voldoende handvatten voor de re-integratiekansen? En wat er nodig is om deze kansen te benutten?
  • Geeft het rapport handvatten om beweging te creëren?
  • Staan er geen medische gegevens in het rapport, die u niet mag weten?

Wat kost het?

Als abonnee van de Sociale Zekerheidswijzer kunt u deze training gratis volgen. Hebt u geen abonnement? Dan kost deelname aan de digitale training € 150,- .

De consultants van Loyalis staan voor u klaar.
Loyalis; uw gids in Inkomen & Zekerheid

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

  • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
  • Ontvang korting op cursussen
  • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

Webinar: positieve dossieropbouw, kan dat?

Dossieropbouw heeft vaak een negatieve klank. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Wat is positieve dossieropbouw dan? En hoe voorkom je disfunctioneren? Maar vooral: hoe los je het op?

Cursus: Kennis van de sociale zekerheid binnen overheid en onderwijs

Wilt u up-to-date en slagvaardig omgaan met vragen over ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid? Schrijf u dan in voor de cursus Sociale Zekerheid op 22 november 2022.

Masterclass: Update Arbeidsrecht voor Professionals

Er is geen vakgebied waar zoveel verandert als in de sociale zekerheid. Als u werkt in deze sector is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de geldende arbeidsrechten voor werknemers en werkgevers. De Masterclass Arbeidsrecht voor Professionals zorgt ervoor dat u in één dagdeel bijgepraat wordt.

Loyalis Academie

De Loyalis Academie is een door het CRKBO erkend opleidingsinstituut dat trainingen, cursussen en workshops ontwikkelt om uw werknemers vakbekwaam, gemotiveerd en vitaal te houden. U en uw werknemers krijgen nieuwe inzichten en blijven gemotiveerd en succesvol in hun werk.

2-daagse opleiding: Casemanagement

Met deze cursus krijgt u de handvaten om een goed casemanager te zijn en in te spelen op (dreigend) verzuim door middel van het eigen regiemodel.