Workshop: Samen aan het roer

Kosten:
2450
Waar:
Incompany
Aantal beschikbare plaatsen:
12
Cursusmateriaal inbegrepen:
Ja
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen, Wetenschappelijk onderwijs, Ziekenhuizen,

Als u voortijdig in actie komt kunt u vaak ziekteverzuim voorkomen. Dit geldt zowel voor de leidinggevenden als voor de werknemers. Gaat het toch mis, dan is de werknemer vooral zelf aan zet. Bij hem of haar ligt de bal.

Welke krachten en processen spelen er en wat kun je als werkgever of leidinggevende doen om jouw werknemer in staat te stellen zo snel mogelijk te herstellen? Wanneer kun je aansturen op eigen regie zodat de werknemer eigenaarschap ervaart en de leidinggevende vooral stimuleert en faciliteert? Verzuim, laat het niet ontstaan en voorkom dat iemand verzuimt door als het ware af te haken en processen als ziektewinst (primair en secundair) een rol kunnen gaan spelen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor leidinggevenden, management en HR in groepen van maximaal 12 personen.

Wat komt aan bod?

In deze training kijken we naar 2 belangrijke momenten in het proces van (dreigend) ziekteverzuim: het moment van de start van verzuim en het moment van terugkeer naar de werkvloer. De verzuim- en hersteldrempel zijn belangrijke momenten waarbij de vaardigheden en het inzicht van de leidinggevende van doorslaggevende betekenis kunnen zijn. Belangrijk is om in te zien dat op deze momenten het samenspel tussen de leidinggevende en de werknemer, met ieder zijn eigen regie, van grote betekenis gaat zijn voor een succesvolle preventie of herstel.

Deze training dient vooral ter vergroting van het inzicht en de kennis bij de leidinggevende in de processen en krachten die kunnen spelen bij het ontstaan en het herstel van verzuim en welke rol de eigen regie van de werknemer en leidinggevende daarin kunnen spelen. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 •  verzuimbeleid;
 •  wet- en regelgeving;
 •  eigen regie-model;
 •  dreigend verzuim;
 •  belemmeringen van herstel;
 •  bestendiging van herstel.

In deze training

 •  Krijgt de deelnemer inzicht in het ontstaan van diverse soorten verzuim en welke signalen van dreigend verzuim er zijn.
 •  Worden de rechten en plichten in het verzuimproces weer aangestipt.
 •  Kijken we naar de mechanismen die verzuim in stand houden en wat daar tegen te doen is
 •  Is er aandacht voor de eigen regie, wat heb je er aan en hoe stimuleer je dat als leidinggevende?
 •  Staan we stil bij de herstellende werknemer. Hoe nu verder? Hoe zit dat met een burn-out?
 •  Sluiten we af met een reflectie op de eigen werksituatie.

Iedere deelnemer gaat naar huis met meer inzicht in de materie, een plan van aanpak vanaf de volgende dag en een flinke schep inspiratie!

Data en locatie

De training wordt momenteel alleen incompany (later in het jaar) aangeboden.

Wat kost het?

 •  Incompany: €2450,- totaal voor groepen van 6 – 12 deelnemers

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar consult@loyalis.nl. We staan u graag te woord!

We zijn een erkend opleidingsinstituut voor beroepsopleidingen. Daarom is deze training vrijgesteld van btw-heffing. Heeft uw organisatie een Loyalis Arbeidsongeschiktheidsverzekering of WGA-ERD-verzekering Conventioneel? Dan kan u wellicht aanspraak maken op ons Vitaliteitsbudget en krijgt u korting op de deelnemersprijs.

Loyalis; Uw gids in Inkomen & Zekerheid

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

 • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
 • Ontvang korting op cursussen
 • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

Webinar: Pensioenmomenten in de praktijk

Hebt u ook altijd exact willen weten hoe het zit met de pensioenopbouw van het Nabestaandenpensioen tijdens arbeidsongeschiktheid. Of wanneer een werknemer recht heeft op een arbeidsongeschiktheidspensioen. Schrijf u dan in voor de cursus pensioenmomenten in de praktijk.

Cursus: Kennis van de sociale zekerheid

Wilt u up-to-date en slagvaardig omgaan met vragen over ziekte, arbeidsongeschiktheid, ontslag en werkloosheid? Schrijf u dan in voor de digitale cursus Sociale Zekerheid op 23 november 2021.

2-daagse opleiding: Casemanagement

Met deze cursus krijgt u de handvaten om een goed casemanager te zijn en in te spelen op (dreigend) verzuim door middel van het eigen regiemodel.

Online training / digitale leergang: Sociale zekerheid

Bent u direct of indirect actief in de sociale zekerheid? Dan is deze leergang zeer waardevol voor u. In korte tijd ontwikkelt u de belangrijkste kennis en vaardigheden op het gebied van de sociale zekerheid in uw sector. Volg nu de module ziekte.

Cursus: Kennis van sociale zekerheid

De cursus bestaat uit een module Ziekte en arbeidsongeschiktheid en een module Ontslag en WW. U kunt ook voor 1 module kiezen en of u een eendaagse of tweedaagse versie wilt. Zo is de cursus altijd op maat.