Opleiding: Registeradviseur Verzuim en Inkomen

Kosten:
€ 2.250,-
Waar:
Utrecht (conform richtlijnen RIVM) / Virtual classroom via Zoom
Aantal beschikbare plaatsen:
18
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen, Wetenschappelijk onderwijs, Ziekenhuizen,

Post-hbo opleiding voor HRM professionals in zorg, overheid en onderwijs

Hebt u ook goede ideeën over verzuimbeleid? Of worstelt u hier zelf vaak mee? In het kader van goed werkgeverschap is het een belangrijk thema. Toch leert de praktijk dat het een lastig thema is om draagvlak voor te creëren. Ontwikkel uzelf met deze unieke, zesdaagse opleiding tot een Registeradviseur Verzuim & Inkomen. In de maatwerkopleiding doet u niet alleen vakkennis op, maar werkt u ook aan praktijkcases en leert u uw initiatieven krachtig te pitchen.

Als u jaarlijks uw kennis opfrist, behoudt u bovendien de RVI-titel in het erkende en openbare EB/RVI Register van Avans+. Wij faciliteren u hierbij door het aanbieden van een jaarlijkse, interactieve Terugkomdag. U blijft zo met mede vakgenoten in gesprek, werkt aan uw netwerk en blijft op de hoogte van de laatste vak-ontwikkelingen.

Voordelen van opleiding Registeradviseur Verzuim & Inkomen

Voor u als professional

 • Theoretische én praktijkgerichte insteek
 • Begeleiding door ervaren specialisten en gastsprekers
 • Werken aan een integrale blik op duurzame inzetbaarheid en verzuimvraagstukken
 • Ontwikkel uzelf tot stevige gespreks-en overtuigingspartner richting management

Voor uw organisatie

 • Concrete handvaten om de inzetbaarheid van uw personeel te versterken
 • Samen met specialisten op zoek naar oplossingen voor uw actuele praktijkcases
 • Inzicht in de financiële kant van duurzame inzetbaarheid

Voor wie is de opleiding interessant?

De registeropleiding is met name interessant voor HR-adviseurs, HR-managers, Casemanagers en verzuim- en preventiespecialisten in de zorg, het onderwijs en/of de overheid. Bent u een controller met HR-verantwoordelijkheden? Ook dan is deze opleiding een verrijking voor uw kennis.

Maatwerkopleiding

Deze RVI-opleiding is uniek en speciaal door Loyalis ontwikkeld in samenspraak met Avans+. Het betreft een maatwerkopleiding gericht op de sectoren zorg, overheid en onderwijs. De lesstof bevat thema’s die vooral spelen in de hierboven genoemde sectoren. Het voordeel hiervan is dat u de thema’s herkent vanuit de dagelijkse praktijk en het geleerde direct kunt toepassen. De opleiding kenmerkt zich door naast theorie ook veel aandacht te geven aan vaardigheden om duurzame inzetbaarheid op de agenda van het management te krijgen.

Erkend en openbaar EB/RVI register Avans+

Bij een succesvolle afronding ontvangt u een Post Bachelor diploma van Avans Hogeschool en kunt u in het openbare EB/RVI Register van Avans+ worden opgenomen. De kosten hiervan bedragen € 79,95 exclusief btw per jaar. Na registratie mag u de titel RVI dragen.

Om als adviseur in het register te mogen blijven, wordt u geacht ieder kalenderjaar minimaal 12 PE-uren te halen. Deze kunnen worden behaald door het volgen van een actualiteitensessie of masterclass van Avans+ of het bijwonen van de jaarlijkse Terugkomdag van Loyalis.

Opleidingsdagen en programma

De RVI-opleiding bestaat uit 6 opleidingsdagen. De opleiding wordt begeleid door onze consultant Joop de Champs. De gastdocenten zorgen voor de nodige kennis en verdieping.

 • Locatie: Utrecht (conform richtlijnen RIVM) / Virtual classroom via Zoom voor deelnemers die liever op afstand deelnemen
 • Opleidingsdagen: donderdagen van 15 tot 20 uur
 • Maaltijd wordt verzorgd rond etenstijd
Dag  Datum Thema Gastdocent
1* 07-10-2021 Introductie, proceslijn & duurzame inzetbaarheid Joop de Champs
2 04-11-2021 Bedrijfskundige benadering & financiële aspect Ton Uiterwaal
3 25-11-2021 Verzuimmanagement & duurzame inzetbaarheid gericht op eigenaarschap Gaston Dollevoet
4 16-12-2021 Verdieping verzuimmanagement & voorbereiding pitch Gaston Dollevoet en Joop de Champs
5 13-01-2022 Arbeidsrecht Jack Damen
6 03-02-2022 Leren pitchen Lisette Niemeyer

* Indien er op 31-08-2021 geen 16 deelnemers zijn aangemeld, wordt de opleiding mogelijk uitgesteld of afgelast. 

Kosten van de RVI opleiding

Loyalis Kennis en Consult is een erkend opleidingsinstituut voor beroepsopleidingen. Daarom is deze training vrijgesteld van btw-heffing.

De kosten van de opleiding zijn € 2.250,- per deelnemer.

Meer informatie of vragen?

Twijfelt u of de opleiding aansluit bij uw wensen of doelstelling? Of hebt u vragen over het programma? Onze consultant Joop de Champs staat u graag te woord (vanaf 25 augustus). In de tussentijd staat onze helpdesk u graag te woord.

 • 06 53 35 89 36
 • joop.champs@loyalis.nl

Direct aanmelden

Er is plaats voor 18 deelnemers binnen het najaar-programma. Wij houden zo de opleidingsdagen persoonlijk met voldoende ruimte voor interactie. De opleiding start bij minimaal 16 deelnemers.

Gegarandeerd zijn van een plek? Meld u dan direct aan voor de opleiding via de button bovenaan deze pagina.

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

 • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
 • Ontvang korting op cursussen
 • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

Webinar: het “nieuwe werken” na deze zomer

In dit webinar bespreekt Suzanne Meijers, arbeidsrechtadvocaat, de meest actuele stand van zaken rondom Corona en het arbeidsrecht. Zorg dat u erbij bent op donderdag 14 september om 9.30 uur!

2-daagse opleiding: Casemanagement

Met deze cursus krijgt u de handvaten om een goed casemanager te zijn en in te spelen op (dreigend) verzuim door middel van het eigen regiemodel.

Workshop: Samen aan het roer

Als u voortijdig in actie komt kunt u vaak ziekteverzuim voorkomen. Dit geldt zowel voor de leidinggevenden als voor de werknemers. Gaat het toch mis, dan is de werknemer vooral zelf aan zet. Bij hem of haar ligt de bal.

Online training / digitale leergang: Sociale zekerheid

Bent u direct of indirect actief in de sociale zekerheid? Dan is deze leergang zeer waardevol voor u. In korte tijd ontwikkelt u de belangrijkste kennis en vaardigheden op het gebied van de sociale zekerheid in uw sector. Volg nu de module ziekte.

Cursus: Kennis van sociale zekerheid

De cursus bestaat uit een module Ziekte en arbeidsongeschiktheid en een module Ontslag en WW. U kunt ook voor 1 module kiezen en of u een eendaagse of tweedaagse versie wilt. Zo is de cursus altijd op maat.