Opleiding: Registeradviseur Verzuim en Inkomen

Kosten:
€ 2.250,-
Waar:
Breda of online te volgen
Aantal beschikbare plaatsen:
18
Lunch inbegrepen:
Inclusief maaltijd
Sectoren:
Gemeenten, Hoger Beroepsonderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Primair Onderwijs, Provincies, Universitair Medisch Centrum, Voortgezet Onderwijs, Waterschappen, Wetenschappelijk onderwijs, Ziekenhuizen,

Post-hbo opleiding voor HRM professionals in zorg, overheid en onderwijs

Hebt u ook goede ideeën over verzuimbeleid? Of worstelt u hier zelf vaak mee? In het kader van goed werkgeverschap is het een belangrijk thema. Toch leert de praktijk dat het een lastig thema is om draagvlak voor te creëren. Ontwikkel uzelf met deze unieke, zesdaagse opleiding tot een Registeradviseur Verzuim & Inkomen. In de maatwerkopleiding doet u niet alleen vakkennis op, maar werkt u ook aan praktijkcases en leert u uw initiatieven krachtig te pitchen.

Als u jaarlijks uw kennis opfrist, behoudt u bovendien de RVI-titel in het erkende en openbare EB/RVI Register van Avans+. Wij faciliteren u hierbij door het aanbieden van een jaarlijkse, interactieve Terugkomdag. U blijft zo met mede vakgenoten in gesprek, werkt aan uw netwerk en blijft op de hoogte van de laatste vak-ontwikkelingen.

 Start: maart 2023

Voordelen van opleiding Registeradviseur Verzuim & Inkomen

Voor u als professional

 • Theoretische én praktijkgerichte insteek
 • Begeleiding door ervaren specialisten en gastsprekers
 • Werken aan een integrale blik op duurzame inzetbaarheid en verzuimvraagstukken
 • Ontwikkel uzelf tot stevige gespreks-en overtuigingspartner richting management

Voor uw organisatie

 • Concrete handvaten om de inzetbaarheid van uw personeel te versterken
 • Samen met specialisten op zoek naar oplossingen voor uw actuele praktijkcases
 • Inzicht in de financiële kant van duurzame inzetbaarheid

Voor wie is de opleiding interessant?

De registeropleiding is met name interessant voor HR-adviseurs, HR-managers, Casemanagers en verzuim- en preventiespecialisten in de zorg, het onderwijs en/of de overheid. Bent u een controller met HR-verantwoordelijkheden? Ook dan is deze opleiding een verrijking voor uw kennis.

Maatwerkopleiding

Deze RVI-opleiding is uniek en speciaal door Loyalis ontwikkeld in samenspraak met Avans+. Het betreft een maatwerkopleiding gericht op de sectoren zorg, overheid en onderwijs. De lesstof bevat thema’s die vooral spelen in de hierboven genoemde sectoren. Het voordeel hiervan is dat u de thema’s herkent vanuit de dagelijkse praktijk en het geleerde direct kunt toepassen. De opleiding kenmerkt zich door naast theorie ook veel aandacht te geven aan vaardigheden om duurzame inzetbaarheid op de agenda van het management te krijgen.

Erkend en openbaar EB/RVI register Avans+

Bij een succesvolle afronding ontvangt u een Post Bachelor diploma van Avans Hogeschool en kunt u in het openbare EB/RVI Register van Avans+ worden opgenomen. De kosten hiervan bedragen € 79,95 exclusief btw per jaar. Na registratie mag u de titel RVI dragen.

Om als adviseur in het register te mogen blijven, wordt u geacht ieder kalenderjaar minimaal 12 PE-uren te halen. Deze kunnen worden behaald door het volgen van een actualiteitensessie of masterclass van Avans+ of het bijwonen van de jaarlijkse Terugkomdag van Loyalis.

Opleidingsdagen en programma

De RVI-opleiding bestaat uit zes opleidingsdagen. De opleiding wordt begeleid door onze specialist Joop de Champs. De gastdocenten zorgen voor de nodige kennis en verdieping.

 • Locatie: Breda (conform richtlijnen RIVM) / Virtual classroom via Zoom voor deelnemers die liever op afstand deelnemen
 • Opleidingsdagen: donderdagen van 15 tot 20 uur
 • Maaltijd wordt verzorgd rond etenstijd
Dag  Datum Thema Gastdocent
1* 7 maart Introductie, proceslijn & duurzame inzetbaarheid Joop de Champs
2 21 maart Bedrijfskundige benadering op verzuim Ton Uiterwaal
3 4 april Verzuimmanagement & duurzame inzetbaarheid gericht op eigenaarschap Gaston Dollevoet
4 18 april Verdieping verzuimmanagement & voorbereiding pitch Gaston Dollevoet en Joop de Champs
5 16 mei Leren pitchen Lisette Niemeyer
6 30 mei Arbeidsrecht Jack Damen

* Indien er geen 16 deelnemers zijn aangemeld, wordt de opleiding mogelijk uitgesteld of afgelast. 

Kosten van de RVI opleiding

Loyalis Kennis en Consult is een erkend opleidingsinstituut voor beroepsopleidingen. Daarom is deze training vrijgesteld van btw-heffing.

De kosten van de opleiding zijn € 2.250,- per deelnemer.

Meer informatie of vragen?

Twijfelt u of de opleiding aansluit bij uw wensen of doelstelling? Of hebt u vragen over het programma? Onze specialist Joop de Champs staat u graag te woord.

 • 06 53 35 89 36
 • joop.champs@loyalis.nl

Direct aanmelden

Er is plaats voor 18 deelnemers binnen het voorjaarprogramma. Wij houden zo de opleidingsdagen persoonlijk met voldoende ruimte voor interactie. De opleiding start bij minimaal 16 deelnemers.

Gegarandeerd zijn van een plek? Meld u dan direct aan voor de opleiding via de button bovenaan deze pagina.

Voordelen voor abonnees t.o.v niet abonnees:

 • Neem deel aan themabijeenkomsten en webinars
 • Ontvang korting op cursussen
 • Blijf up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief

Vraag nu een abonnement aan!ofLog in

Meer cursussen en events

De rol van de bedrijfsarts

De bedrijfsarts is een erkend medisch specialist op het gebied van werk en gezondheid. Maar wat doet een bedrijfsarts in de praktijk? En hoe moet je als werkgever omgaan met de adviezen van de bedrijfsarts? Op dinsdag 28 februari geeft Linda antwoord op deze vragen.

Webinar: de zieke (arbeidsongeschikte) werknemer

Als een werknemer zich ziek meldt dan moet u volgens de wet en cao verschillende stappen volgen. Waar moet u rekening mee houden? Hoe verhoudt de theorie zich tot de praktijk? Wat kunt u doen om de re-integratie te bevorderen? Hoe waarborgt u de privacy van een zieke werknemer? En is het mogelijk afscheid te nemen van een zieke werknemer als het echt niet meer gaat?

Masterclass: Update Arbeidsrecht voor Professionals

Er is geen vakgebied waar zoveel verandert als in de sociale zekerheid. Als u werkt in deze sector is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de geldende arbeidsrechten voor werknemers en werkgevers. De Masterclass Arbeidsrecht voor Professionals zorgt ervoor dat u in één dagdeel bijgepraat wordt.

Loyalis Academie

De Loyalis Academie is een door het CRKBO erkend opleidingsinstituut dat trainingen, cursussen en workshops ontwikkelt om uw werknemers vakbekwaam, gemotiveerd en vitaal te houden. U en uw werknemers krijgen nieuwe inzichten en blijven gemotiveerd en succesvol in hun werk.

2-daagse opleiding: Casemanagement

Met deze cursus krijgt u de handvaten om een goed casemanager te zijn en in te spelen op (dreigend) verzuim door middel van het eigen regiemodel.