Nieuws

Home > Nieuws > Aanvulling nabestaandenpensioen

Aanvulling nabestaandenpensioen

16 februari 2018

ABP meldt dat de ABP-regeling een aanvulling op het nabestaandenpensioen kent voor deelnemers die pensioen hebben opgebouwd voor 1996 en waarvan de (ex-)partner geen recht heeft op ANW van de SVB en ook niet in aanmerking komt voor ANW-compensatie van ABP. Deze aanvulling stopt als de (ex-)partner de AOW-leeftijd bereikt. Of als de (ex-)partner toch recht krijgt op een ANW-uitkering van de SVB.
De hoogte van deze aanvulling wordt bepaald op basis van het aantal jaren dat er pensioen is opgebouwd bij ABP voor 1996. De exacte hoogte wordt pas bepaald als de (ex-)deelnemer overlijdt. ABP geeft op de website wel een indicatie van de maximale hoogte van de aanvulling. Zo kan de (ex-)partner bij een 5 jaar diensttijd voor 1996 een maximale aanvulling tegemoet zien van € 1.400 bruto per jaar; bij 10 jaar diensttijd voor 1996 een maximale aanvulling van € 2.800 bruto per jaar; en bij 15 jaar diensttijd voor 1996 een maximale aanvulling van € 4.000 bruto per jaar. ABP adviseert (ex-)deelnemers die overwegen zich aanvullend bij te verzekeren tegen het wegvallen van de ANW-compensatie en in aanmerking komen voor de aanvulling, bovengenoemde bedragen te vergelijken met de hoogte van het recht op ANW-compensatie dat nog op MijnABP en op het pensioenoverzicht staat vermeld.

Bron: www.abp.nl

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Meer geboorteverlof voor de partner

18 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Harry Berkvens, Fontys Hogescholen

Maken we de juiste keuzes? Zijn onze processen nog actueel? Dat zijn vragen waarmee Harry Berkvens, Teamleider Expertiseteam P&O, de helpdesk van de Sociale Zekerheidswijzer belt. Hij ziet het contact vooral als extern expertoverleg.

20 november | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Paula van den Broek, Stg. Onderwijs Midden-Limbrug

Paula van den Broek is zeer te spreken over de service die de Sociale Zekerheidswijzer haar en haar school biedt.

27 september | meer >>