Nieuws

Home > Nieuws > FNV vraagt aandacht voor Sociale Werkvoorziening en Flextensie

FNV vraagt aandacht voor Sociale Werkvoorziening en Flextensie

7 februari 2018

De FNV vroeg, op 7 februari jl., in een brief aan de Tweede Kamer aandacht voor het feit dat 80 procent van de mensen die bij de start van de Participatiewet op 1 januari 2015 op de wachtlijst stond voor de Sociale Werkvoorziening (SW), nog steeds niet aan het werk is.
De bond vroeg daarnaast aandacht voor het probleem dat beschut werk ondanks de verplichtstelling voor gemeenten en de mogelijkheid om zelf bij het UWV een indicatie aan te vragen, nog onvoldoende van de grond komt. Voorts wijst de FNV op het fenomeen dat steeds meer gemeenten hun gemeenschappelijke SW-regeling openbreken en kiezen voor constructies als flextensie om bijstandsgerechtigden aan het werk te helpen.

De FNV vraagt daarom aan de Kamer om bij de staatssecretaris van SZW aan te dringen op een structurele oplossing voor de problemen. Eén van deze oplossingen is volgens de FNV het openstellen van een vorm van SW voor mensen met een indicatie.

Bron: www.fnv.nl

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Meer geboorteverlof voor de partner

18 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Hennie Klootwijk, Carmelcollege

Met ruim vierduizend medewerkers heeft de afdeling personeelszaken van het Carmelcollege in Hengelo, dat als bestuursbureau voor veertien grote scholengemeenschappen in het land fungeert, de handen vol.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Tanja Golhof, Academisch Medisch centrum Amsterdam

Destijds heeft een collega van onze afdeling Juridische Zaken het abonnement op de Sociale Zekerheidswijzer geregeld, omdat wij veel te maken krijgen met zaken op het gebied van sociale verzekeringen (ZW, WAO, WIA en WW).

27 september | meer >>