Nieuws

Home > Nieuws > Inwerkingtredingsbesluit Wnra

Inwerkingtredingsbesluit Wnra

7 november 2019

In het Staatsblad van 7 november jl. is de Wet van 27 september 2019 tot wijziging van enige wetten in verband met de normalisering van de rechtspositie van ambtenaren in het onderwijs opgenomen. Op dezelfde dag werd het Besluit van 24 oktober 2019 tot intrekking of wijziging van verschillende besluiten in verband met de normalisering van de rechtspositie van het personeel in het openbaar onderwijs in het Staatsblad gepubliceerd.
In de wet wordt gedefinieerd welke onderwijsinstellingen geen overheidswerkgever meer zijn in de zin van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren. Met het Besluit worden een aantal besluiten ingetrokken of gewijzigd (onder andere met betrekking tot de bovenwettelijke WW, ziekte en arbeidsongeschiktheid en tegemoetkoming ziektekosten in het onderwijs).

Bron: www.officielebekendmakingen.nl, 7 november 2019

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Dicht de WAB de kloof tussen vast en flexibel?

De WAB is nog niet in werking getreden en blijkt nu al onvoldoende, zo laat minister Koolmees van Sociale Zaken weten in een gesprek met nu.nl. De verschillen op de arbeidsmarkt zijn te immens en de WAB kan dat niet oplossen.

3 december | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Gerdien Sikkelbein, ROC Midden Nederland

Ik loop in mijn werk geregeld tegen zaken aan waarvan ik me afvraag of daar ook voor onze school consequenties aan zitten. Denk aan veranderende wet- en regelgeving of nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de sociale zekerheid.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Harry Berkvens, Fontys Hogescholen

Maken we de juiste keuzes? Zijn onze processen nog actueel? Dat zijn vragen waarmee Harry Berkvens, Teamleider Expertiseteam P&O, de helpdesk van de Sociale Zekerheidswijzer belt. Hij ziet het contact vooral als extern expertoverleg.

20 november | meer >>