Nieuws

Home > Nieuws > Kamerbrief toegang WIA-uitkering

Kamerbrief toegang WIA-uitkering

14 februari 2018

Minister Koolmees (SZW) antwoordt op Kamervragen dat hij bezig is met een aanscherping van het arbeidsongeschiktheidscriterium (de ‘toegangseis’) in de WIA.
De exacte uitwerking van de aanscherping ligt nog niet vast. Het kabinet wil over de uitwerking van de voorstellen graag in gesprek met sociale partners en veld-partijen. Het kabinet wil op die manier komen tot een invulling van de voorstellen die op draagvlak kan rekenen in de samenleving en die rechtvaardig, werkbaar en effectief is, aldus de minister.

Koolmees verwacht later dit voorjaar de Tweede Kamer verder te informeren over de uitwerking van de voorstellen in het Regeerakkoord op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen door de Eerste Kamer

Op 28 mei 2019 is het wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen door de Eerste Kamer. De WAB zal in werking treden per 1 januari 2020.

12 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Harry Berkvens, Fontys Hogescholen

Maken we de juiste keuzes? Zijn onze processen nog actueel? Dat zijn vragen waarmee Harry Berkvens, Teamleider Expertiseteam P&O, de helpdesk van de Sociale Zekerheidswijzer belt. Hij ziet het contact vooral als extern expertoverleg.

20 november | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Karin Laeven, Maastricht Universitair Medisch Centrum

Als grote voordeel van de Sociale Zekerheidswijzer noemt Karin Laeven toch wel de laagdrempeligheid die het instrument biedt.

27 september | meer >>