Nieuws

Home > Nieuws > Kamerbrief toegang WIA-uitkering

Kamerbrief toegang WIA-uitkering

14 februari 2018

Minister Koolmees (SZW) antwoordt op Kamervragen dat hij bezig is met een aanscherping van het arbeidsongeschiktheidscriterium (de ‘toegangseis’) in de WIA.
De exacte uitwerking van de aanscherping ligt nog niet vast. Het kabinet wil over de uitwerking van de voorstellen graag in gesprek met sociale partners en veld-partijen. Het kabinet wil op die manier komen tot een invulling van de voorstellen die op draagvlak kan rekenen in de samenleving en die rechtvaardig, werkbaar en effectief is, aldus de minister.

Koolmees verwacht later dit voorjaar de Tweede Kamer verder te informeren over de uitwerking van de voorstellen in het Regeerakkoord op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen door de Tweede Kamer

Op 5 februari j.l. heeft de Tweede Kamer de Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen.

13 februari | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Tanja Golhof, Academisch Medisch centrum Amsterdam

Destijds heeft een collega van onze afdeling Juridische Zaken het abonnement op de Sociale Zekerheidswijzer geregeld, omdat wij veel te maken krijgen met zaken op het gebied van sociale verzekeringen (ZW, WAO, WIA en WW).

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Hennie Klootwijk, Carmelcollege

Met ruim vierduizend medewerkers heeft de afdeling personeelszaken van het Carmelcollege in Hengelo, dat als bestuursbureau voor veertien grote scholengemeenschappen in het land fungeert, de handen vol.

27 september | meer >>