Nieuws

Home > Nieuws > Meer flexwerkers krijgen vast contract

Meer flexwerkers krijgen vast contract

14 maart 2019

Uit onderzoek van UWV blijkt dat het aantal mensen dat in 2018 een vast contract kreeg, hoger was dan aan het begin van de crisis op de arbeidsmarkt in 2009.
1 op de 4 werknemers met een tijdelijk contract in 2017, heeft een vast contract gekregen in 2018. Van de uitzendkrachten kreeg 1 op de 10 een vast contract. De doorstroom van flexwerkers naar vast werk hangt samen met de economie. Tussen 2009 en 2013, toen de werkloosheid een piek bereikte, daalde de doorstroom naar vast werk. Na 2013 nam de doorstroom weer geleidelijk toe.

Bron: UWV

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2019

Per 1 juli worden de uitkeringsbedragen aangepast.

3 juli | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Gerdien Sikkelbein, ROC Midden Nederland

Ik loop in mijn werk geregeld tegen zaken aan waarvan ik me afvraag of daar ook voor onze school consequenties aan zitten. Denk aan veranderende wet- en regelgeving of nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de sociale zekerheid.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Harry Berkvens, Fontys Hogescholen

Maken we de juiste keuzes? Zijn onze processen nog actueel? Dat zijn vragen waarmee Harry Berkvens, Teamleider Expertiseteam P&O, de helpdesk van de Sociale Zekerheidswijzer belt. Hij ziet het contact vooral als extern expertoverleg.

20 november | meer >>