Nieuws

Home > Nieuws > Overgangsregeling Loonkostenvoordeel tot uiterlijk 1 mei 2018

Overgangsregeling Loonkostenvoordeel tot uiterlijk 1 mei 2018

31 januari 2018

Voor de premiekorting oudere werknemer en premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer is er tot 1 mei 2018 een overgangsregeling.
De overgangsregeling Loonkostenvoordeel (LKV) werkt als volgt. Hebt u recht op premiekorting oudere werknemer of premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer, dan hebt u per 1 januari 2018 recht op één van de 4 nieuwe loonkostenvoordelen voor de resterende duur dat u nog recht zou hebben op de premiekorting.

Om in aanmerking te komen voor de overgangsregeling, zijn onderstaande 3 stappen belangrijk. Het is belangrijk dat u hieraan denkt bij het invullen van uw aangifte. Alleen dan kan UWV beoordelen voor welke werknemer(s) en voor hoe lang u recht hebt op het LKV. U komt in aanmerking voor de overgangsregeling op de volgende manier:
  1. U geeft in uw aangifte over het laatste aangiftetijdvak van 2017 aan dat u voor een werknemer de premiekorting oudere werknemer of arbeidsgehandicapte werknemer toepast. 
  2. U vult in deze aangifte ook het bedrag van de premiekorting in. 
  3. U geeft in uw aangiften over 2018 aan dat u het LKV voor deze werknemer wilt aanvragen.

Vergeet u een van deze stappen te doen, stuur dan uw correctiebericht uiterlijk op 1 mei naar de Belastingdienst.

Loonkostenvoordeel
Het loonkostenvoordeel (LKV) is een nieuwe regeling die op 1 januari 2018 is ingegaan en onderdeel is van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het LKV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer oudere werknemers en/of werknemers met een arbeidsbeperking vanuit een uitkeringssituatie in dienst nemen of houden. Het LKV vervangt de premiekortingen voor arbeidsbeperkte en oudere werknemers. Om het LKV te ontvangen heeft u een kopie van de doelgroepverklaring LKV van uw werknemer nodig. Uw werknemer is niet verplicht om deze doelgroepverklaring aan te vragen.

Bron: www.uwv.nl, 31 januari 2018

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Wijziging regels in mindering brengen vervroegd pensioen op WW

Vanaf 1 mei drie uitzonderingen op hoofdregel.

17 mei | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Karin Laeven, Maastricht Universitair Medisch Centrum

Als grote voordeel van de Sociale Zekerheidswijzer noemt Karin Laeven toch wel de laagdrempeligheid die het instrument biedt.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Gerdien Sikkelbein, ROC Midden Nederland

Ik loop in mijn werk geregeld tegen zaken aan waarvan ik me afvraag of daar ook voor onze school consequenties aan zitten. Denk aan veranderende wet- en regelgeving of nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de sociale zekerheid.

27 september | meer >>