Nieuws

Home > Nieuws > UWV past werkwijze aan in verband met de privacyrichtlijnen

UWV past werkwijze aan in verband met de privacyrichtlijnen

6 februari 2018

In bepaalde situaties kunt u voor uw werknemer een ziektewetuitkering aanvragen bij UWV. Dit betreft de zogenaamde no-risk-polis (bijvoorbeeld een werknemer met een WIA-uitkering), ziekte als gevolg van zwangerschap en orgaandonatie.
Omdat in deze gevallen gevoelige gegevens worden verwerkt over de gezondheid van de werknemer bepaalde de Autoriteit Persoonsgegevens al in 2016 dat u als werkgever wel mag weten dat no-risk van toepassing was, maar niet welke categorie. UWV verlangde van de werkgever echter een gespecificeerde aanvraag, wat dus in tegenspraak is met de richtlijn van de Autoriteit Persoonsgegevens. Inmiddels heeft UWV de werkwijze aangepast.

Nieuwe werkwijze
UWV accepteert een niet gespecificeerde aanvraag en onderzoekt zelf de basis voor de toekenning. Dit doet UWV aan de hand van het eigen register en via navraag bij de werknemer. Het formulier op het webportaal van UWV wordt nog aan deze nieuwe werkwijze aangepast.

Bron: UWV

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Meer verlof voor partner bij geboorte baby

Nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof

11 april | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Adriaan Sanders, Commanderijcollege

Wij hebben een aantal jaren geleden gekozen voor een abonnement op de SZ-Wijzer omdat het ons alle informatie biedt die nodig is voor onze medewerkers op de personeels- en salarisadministratie.

27 september | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Tanja Golhof, Academisch Medisch centrum Amsterdam

Destijds heeft een collega van onze afdeling Juridische Zaken het abonnement op de Sociale Zekerheidswijzer geregeld, omdat wij veel te maken krijgen met zaken op het gebied van sociale verzekeringen (ZW, WAO, WIA en WW).

27 september | meer >>